Auto

Primele sisteme de cântărire moderne au fost instalate la punctul de trecere a fontierei Calafat. CNAIR: „Următoarele sisteme de cântărire urmează a fi instalate în punctul de trecere a frontierei Bors II”

Primele sisteme de cântărire moderne au fost instalate...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

19.08.2020, 16:36 392

Patru sisteme de cântărire în mers a vehiculelor rutiere au fost instalate, miercuri, de Compania Naţională de Administrare a Infrstructurii Rutiere (CNAIR), instalate în Agenţia de Control şi Încasare (ACI) Calafat. 

Potrivit CNAIR, au fost instalate două sisteme de cântărire pe sensul de intrare în România şi două sisteme de cântărire pe sensul de ieşire din ţară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agentia de Control şi Încasare Calafat.

Sistemele de cântărire au în componenţă şi camere de supraveghere video, tip ANPR, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare şi imaginea asociată a fiecarui vehicul ce trece prin zona de control şi introduce automat în aplicaţia informatică datele preluate.

Cele 4 sisteme sunt primele puse în funcţiune anul acesta şi fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de sisteme de cântărire punctele de trecere a frontierei.

Valoarea contractului este de 5.555.044,98 lei fără TVA.

,,Dotarea cu aceste cântare moderne a ACI Calafat reprezintă un pas important pentru taxarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment. Următoarele sisteme de cântărire urmează a fi instalate în punctul de trecere a frontierei Bors II, aflat pe sectorul de interconectare a Autostrăzilor A3 şi M4 (România – Ungaria)”, a declarat Ovidiu Barbier, directorul general adjunct al CNAIR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO