Auto

Primul oraş din România care ar putea introduce vinieta pentru maşinile înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov, după modelul Firea

Primul oraş din România care ar putea introduce vinieta...

Autor: Mediafax

24.08.2019, 15:01 678
Primarul oraşului Comarnic, Sorin Popa, spune că ideea introducerii vinietelor pentru maşinile înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov i se pare bună, dar nu are cum să ia el această măsură. Edilul anunţă că va discuta cu specialiştii pentru a vedea dacă există posibilitatea introducerii vinietelor.

Primarul oraşului Comarnic, Sorin Popa, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că localitatea este la fel de poluată ca şi Bucureştiul, în momente de vârf, în concedii şi vacanţe.

Maşinile formează, în Comarnic, cozi pe kilometri întregi, vara şi iarna, spre Valea Prahovei.

Tocmai de aceea, Popa consideră că o taxă pentru maşinile înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov „nu e o ideea rea”.

„E la fel de poluat (Comarnic n.r.) ca şi Bucureştiul, în momente de vârf, în concedii şi vacanţe. Nu am pe ce pune taxă, deocamdată. Trebuie găsită o cale legală. Hotărârea nu are cum să fie dată de Consiliul Local pentru că DN1 aparţine CNAIR. Mi-ar plăcea să-mi consolideze bugetul această taxă. Ideea nu e rea, trebuie găsită calea legală însă”, a declarat Sorin Popa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO