Auto

Prin ce oraşe va trece autostrada Piteşti-Sibiu

Prin ce oraşe va trece autostrada Piteşti-Sibiu

Autor: Bogdan Alecu

18.12.2015, 15:08 31322

În cadrul unui interviu acordat Mediafax, Dan Costescu, a declarat că a fost ales traseul cu numărul trei din cele cinci propuse pentru construcţia autostrăzii Piteşti-Sibiu, cel mai aşteptat proiect de infrastructură care ar putea fi realizat până în 2020.

Este varianta 3. O zonă care nu atrage mari probleme sau orgolii, pentru că tronsoanele de mijloc sunt peste munte şi nu hotărâm dacă trecem printr-o localitate sau alta, ci dacă mergem pe o vale sau alta”, a spus Costescu citat de Mediafax.

Traseul porneşte de la capătul actualei autostrăzi Bucureşti-Piteşti şi va continua către Curtea de Argeş. De acolo porneşte către un nod rutier la Tigveni unde se va intersecta cu Drumul Judeţean 678A care leagă acum Curtea de Argeş de Râmnicu-Vâlcea, prin E81, după care urcă spre Nord, spre satul Văleni. De acolo traseul autostrăzii virează spre Vest, unde vor fi construite două tuneluri, de 500, respectiv 700 de metri lungime după care traseul va intra pe Valea Oltului, la Călimăneşti, care practic va conecta şi Râmnicu-Vâlcea la autostradă. Pe Valea Oltului urmează şi cea mai lungă succesiune de tuneluri de 600, 1.150, 1.400, 250, 250, 650 şi 2.800 de metri. Următorul nod rutier este în apropierea localităţii Racoviţa după care drumul continuă pe Valea Oltului până la Boiţa unde în viitor va fi construită legătura cu autostrada Făgăraş Sibiu. Următorul nod rutier este la Veştem unde se intersectează cu actualul drum Sibiu-Braşov, după care se va realiza conexiunea cu actuala centură a Sibiului construită deja.