Auto

Probleme în industria auto: 1,4 milioane de vehicule au fost rechemate în service, din cauza erorilor airbag-urilor Takata

Probleme în industria auto: 1,4 milioane de vehicule au...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

05.12.2019, 16:32 159

Airbag-urile Takata defecte au provocat, deja, cea mai mare rechemare auto din istorie, fiind afectate zeci de milioane de maşini. Acum, un defect descoperit recenit a determinat, miercuri, rechemarea altor 1,4 milioane de vehicule, potrivit autorităţilor din Statele Unite, transmite Reuters.

Noua defecţiune poate provoca declanşarea airbag-urilor, amplificând riscul de a produce răni grave sau chiar decese, conform Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului.

Astfel, s-a constatat că airbag-urile implicate în ultima rechemare aveau "o problemă de fabricaţie" şi aparaţineau unor vehicule din anii 1995-2000.

Takata a produs şi a vândut, la nivel mondial, la sfârşitul anilor 1990, aproximativ 4,5 milioane de airbag-uri care prezentau această nouă defecţiune descoperită, dar doar o parte din vehiculele ce prezentau această eroare sunt probabil conduse în continuare, conform documentelor guvernamentale.

Până în prezent, 41,6 milioane de vehicule cu airbag-uri Takata au fost rechemate în service în SUA, transmite Departamentul de Transport al Statelor Unite. În total, 34 de mărci auto au fost afectat, de la Ferrari la Ford.

Din cauza acestor airbag-uri defecte, s-au înregistrat cel puţin 29 de decese şi sute de răniţi pe tot globul, a susţinut Guvernul australian.

Această criză a determinat Takata să intre în faliment, în 2017. Compania japoneză şi-a vândut, pentru 1,6 miliarde de dolri, cea mai mare parte a operaţiunilor sale către Key Saftety Systems, o companie chineză cu sediul în Michigan.

Autorităţile federale americane pentru securitate au declarat, anterior, că o rechemare completă în service ar putea dura până în anul 2023.

În luna următoare, Takata va colabora cu producătorii de automobile pentru a analiza care dintre vehicule ar putea fi afectate de cea mai recentă problemă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO