Auto

Probleme la sistemul de taxare RATB. Unii bucureştenii au plătit mai mult pentru o călătorie

Probleme la sistemul de taxare RATB. Unii bucureştenii...

Autor: Oana Despa

11.05.2018, 16:23 1080

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat că sistemul de taxare are anumite probleme tehnice în sensul că unii pasageri au plătit mai mult pe o călătorie decât tariful stabilit de 1,3 lei. Călătorii îşi pot recupera banii solicitând acest lucru pe mail sau prin poştă. 

"Sistemul Automat de Taxare (SAT) care asigură încasarea contravalorii călătoriilor în mijloacele de transport ale RATB prezintă unele probleme tehnice pe platforma online şi la validarea plăţii cu portofel electronic. Specialiştii care administrează SAT lucrează pentru identificarea cauzelor şi remedierea urgentă a situaţiei", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de RATB.

Concret, există posibilitatea ca bucureştenii, care folosesc mijlocul de transport în comun, să plătească mai mult pe o călătorie decât 1,3 lei cât costă în mod normal.

Potrivit sursei citate, controlorilor RATB li s-a comunicat să nu aplice amenzi în astfel de cazuri.

De asemenea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a precizat că cei afectaţi de această problemă îşi pot recupera diferenţa dintre tariful de călătorie şi suma dedusă de sistemul de taxare, solicitând acest lucru prin e-mail la info@ratb.ro sau prin poştă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO