Auto

Probleme pentru gigantul auto german: Zeci de mii de şoferi britanici au acţionat în instanţă Volkswagen, în cazul „dieselgate”

Probleme pentru gigantul auto german: Zeci de mii de...

Autor: Laura Albu, Mediafax

02.12.2019, 18:48 231

Zeci de mii şoferi din Marea Britanie au acţionat în instanţă producătorul auto Volkswagen, pentru trucarea emisiilor, aceasta fiind cea mai mare acţiune de acest fel, relatează Reuters.

Compania a informat că aproximativ 11 milioane de maşini din toată lumea, dintre care 1,2 milioane doar în Marea Britanie, au la bord un sofware care modifică testele de emisii de dioxid de carbon.

O audiere la Înalta Curte este programtă în următoarele două săptămâni.

Firma de avocatură Slater and Gordon reprezintă peste 70.000 de clienţi. Curtea va stabili dacă dispozitivele instalate de companie pe maşini au indus în eroare sistemele de măsurare a emisiilor poluante, precum şi faptul că Înalta Curte are vreo obligaţie legală asociată concluziilor autorităţii auto din Germania, privind instalarea acesto dispozitive.

Volkswagen neagă acuzaţiile. “Volkswagen Group continuă să îşi apere poziţia la Înalta Curte din Londra", a spus compania într-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO