Auto

Producătorul de componente auto Coindu România recrutează 100 de oameni pentru fabrica din zona liberă Curtici-Arad

RUI BAPTISTA, director general al Coindu România

RUI BAPTISTA, director general al Coindu România

Autor: Laurentiu Cotu

06.07.2017, 00:05 1413
Producătorul de componente auto Coindu România, parte a grupului portughez Coindu, are disponibile în prezent aproximativ 100 de locuri de muncă în unitatea de producţie deţinută în zona liberă Curtici-Arad. Joburile sunt pentru confecţioneri-asamblori ar­ticole din textile (50), pentru mun­citori neca­lificaţi în industria con­fecţiilor (50) şi două posturi pentru lu­crător controlor fin­al, potrivit site-ului Agen­ţiei Judeţene pen­tru Ocu­pa­rea For­ţei de Mun­că (AJOFM) Arad.
 
Compania Coin­du România a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 396 mil. lei (88 mil. euro), potrivit site-ului Mi­nis­te­rului Finan­ţe­lor. În 2015, întreaga pro­ducţie de com­po­nente auto a Coin­du din România mergea în străinătate, 90% ajun­gând în unităţile de producţie şi asam­bla­re ale con­struc­to­ru­lui au­to german BMW. Ro­mânia a ex­portat ast­fel tapi­serie către fa­bricile BMW din Ger­mania, Cehia, China, Africa de Sud, Bra­zilia şi India, potrivit unor in­formaţii anterioare.
 
Coindu România produce în fabrica din Curtici, dezvoltată pe o suprafaţă de 17.500 de metri pătraţi, tapiserii auto şi alte componente soft de interior pentru Audi, BMW, VW şi Porsche, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. La finalul anului trecut Coindu dispunea de 2.000 de angajaţi, planurile portughe­zilor pentru acest an fiind de a creşte capacitatea de producţie şi de a ajunge la 2.500 de oameni în fabrica de lângă Arad, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro