Auto

Producătorul de vehiculele electrice Iveco a semnat un memorandum de înţelegere cu Enel X pentru tranziţia flotelor Enel la vehicule cu zero emisii

 Producătorul de vehiculele electrice Iveco a semnat un...

Autor: Roxana Rosu

31.03.2022, 13:04 112

Producătorul de vehiculele electrice Iveco a semnat un memorandum de înţelegere cu Enel X, parte a Enel Group, în vederea tranziţiei flotelor Enel la vehicule cu zero emisii.

Memorandumul are ca obiectiv principal identificarea de soluţii optime pentru dezvoltarea mobilităţii electrice în Europa, cu accent pe vehicule comerciale uşoare, vehicule comerciale grele şi autobuze.

Totodată, cele două companii vor evalua şi posibilitatea dezvoltării infrastructurii de încărcare la nivel european, dar şi posibilitatea interoperabilităţii infrastructurii de încărcare Enel X existente, cu vehiculele IVECO.

„Ne-am asumat un viitor cu zero emisii CO2, unde electrificarea este fundamentală pentru realizarea obiectivelor întregului sector de vehicule comerciale, iar semnarea acestui memorandum cu Enel X marchează începutul unei colaborări strategice cu unul dintre cei mai avansaţi jucători din sectorul energetic. Avem încredere că acest proiect va crea oportunităţi pentru a accelera în continuare tranziţia energetică”, a declarat Luca Sra, preşedinte Truck Business Unit, IVECO Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO