Auto

Profitul net al Ford Motor a crescut de peste două ori în trimestrul trei, la 1,9 miliarde dolari

Profitul net al Ford Motor a crescut de peste două ori...

Autor: Anca Dumitrescu

27.10.2015, 14:59 141

Divizia nord-americană a Ford, care beneficiază de preţurile mari şi cererea pentru camionete, a obţinut un profit operaţional record de 2,7 miliarde de dolari, faţă de 1,4 miliarde de dolari în intervalul similar al anului 2014.

Compania a raportat o marjă operaţională pentru regiune de 11,3%, uşor sub cea de 11,8% realizată de General Motors, dar un nivel record pentru Ford.

În Europa, pierderile Ford au scăzut la 182 milioane de dolari în trimestrul al treilea, de la 439 milioane de dolari cu un an în urmă.

Profitul operaţional al Ford în regiunea Asia Pacific a scăzut de la 44 milioane de dolari în urmă cu un an la 20 de milioane de dolari. În America de Sud, pierderile s-au menţinut la 163 de milioane de dolari.

Veniturile Ford au urcat cu 9% în trimestrul trei, la 38,1 miliarde de dolari, vânzările mari din SUA şi Europa compensând scăderea cererii în China.

Directorul financiar al Ford, Bob Shanks, a avertizat că profitul grupului din trimestru patru ar putea fi afectat de costurile mari de natură sezonieră şi de posibile cheltuieli legate de un nou acord cu sindicatul.

Ford a raportat rezultatele într-o perioadă în care producătorii auto din Detroit negociază noi acorduri de patru ani cu sindicatul United Auto Workers.

Vânzările auto din Statele Unite se află la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 10 ani, iar angajaţii au cerut creşterea salariilor şi schimbări în structura compensaţiilor stabilite în perioada în care Ford, General Motors şi Chrysler, în prezent parte a grupului Fiat Chrysler Automobiles, aveau probleme pe piaţa americană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO