Auto

Profitul operaţional al gigantului german Daimler, proprietarul Mercedes Benz, a crescut cu 8% în T3 2019

Profitul operaţional al gigantului german Daimler,...

Autor: Iulian Tenchiu

24.10.2019, 12:32 195

Profitul operaţional al gigantului Daimler, proprietarul Mercedes Benz, a crescut în T3 cu 8%, înainte de EBITDA (taxe şi impozite), scrie CNBC. 

Astfel, compania a raportat un profit operaţional de 2.69 mld. euro, înregistrând o creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă din 2018, atunci când a raportat un profit  de 2.49 mld. euro. Aceste rezultate vin pe fondul unei creşteri de 8% a vânzărilor din segmentul maşinilor de lux. 

Cu toate acestea, grupul a anunţat că urmează să îşi reducă costurile, ceea ce se poate traduce printr-un val de disponibilizări. În plus, Daimler a mai avertizat că sancţiunile asociate încălcării legislaţiei emisiilor de carbon s-ar putea majora.

Reprezentanţii grupului sunt de părere că procedurile legale asociate legislaţiei emisiilor de carbon vor genera cheltuieli suplimentare, care ar putea afecta profiturile generate atât de divizia Mercedes Benz Cars, cât şi de Mercedes Benz Vans.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO