Auto

Profitul Volkswagen a înregistrat în T3 un avans de 58%, susţinut de vânzări în creştere

Profitul Volkswagen a înregistrat în T3 un avans de...

Autor: Florentina Dragu

30.10.2014, 15:38 379

Datele se referă la profitul net atribuibil acţionarilor. Profitul după plata taxelor a urcat cu 30% raportat la trimestrul al treilea al anului trecut, la 2,97 miliarde de euro, transmite MarketWatch.

Veniturile Volkwagen au urcat cu 4,1% în perioada analizată, la 48,9 miliarde de euro.

Rezultatele companiei germane au depăşit estimările analiştilor din piaţă.

Vânzările grupului au crescut cu 3% în trimestrul al treilea, la circa 2,44 milioane de vehicule, diviziile internaţionale ale grupului înregistrând un avans anual de 2%, la 2,14 milioane de unităţi.

În primele nouă luni, Volkswagen a vândut aproape 7,65 milioane de autoturisme şi vehicule comerciale, în creştere cu 5,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Cifrele includ livrările producătorilor de autocamioane MAN şi Scania, controlaţi de Volkswagen.

"Suntem în grafic să atingem pragul de 10 milioane de autovehicule în acest an", a declarat CEO-ul Volkswagen, Martin Winterkorn.

Profitul net atribuibil acţionarilor a urcat în primele nouă luni cu 26,7% la 8,5 miliarde euro, în timp ce veniturile grupului au crescut cu 1,4%, la 147,72 miliarde euro.

"Cererea globală pentru autoturisme s-a menţinut pe un trend ascendent pe parcursul anului, deşi creşterea a încetinit uşor. Principalele pieţe care au susţinut creşterea au fost cele din regiunea Asia-Pacific, America de Nord şi Europa centrală şi de Vest. Înmatriculările de autoturisme noi din America de Sud şi Europa de Est au scăzut semnificativ comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată în raportul financiar al constructorului german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO