Auto

Proiect: Suspendarea temporară a plăţii taxei de pod de la Feteşti

Proiect: Suspendarea temporară a plăţii taxei de pod...

Autor: Alexandru Nanu

24.05.2023, 09:01 7600

Ministerul Transporturilor (MT) anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normativ: Ordin al viceprim-ministrului, ministrului transporturilor şi infrastructurii pentru stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A.

Prin prezentul proiect de act normativ se urmăreşte suspendarea temporară a plăţii taxei de pod de la Feteşti, începând cu luna iunie a acestui an dar nu mai târziu de 31 august 2023.

În prezent, se efectuează lucrări de reabilitare a Podului peste braţul Borcea şi au fost instituite restricţii de circulaţie pe A2 între Feteşti şi Cernavodă, fiind închis sensul de circulaţie Constanţa – Bucureşti, circulaţia vehiculelor desfăşurându-se pe podul alăturat pe o singură banda pe sens, între km 147+015 şi km 144+235.

În perioada estivală se estimează o creştere substanţială a numărului de vehicule pe Autostrada Bucureşti – Constanţa, cu vârfuri ridicate de trafic pe sensul Bucureşti – Constanţa la sfârşit de săptămână.

În aceste condiţii, pentru evitarea aglomerărilor formate începând cu zona de instituire a restricţiei (pe fiecare sens de mers) şi în vederea fluidizării traficului, prin prezentul proiect de ordin se propune suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă prevăzute prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., cu modificările şi completările ulterioareSuspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă se va aplica pentru toate categoriile de vehicule, în perioada 01 iunie 2023 şi până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023.

Impactul financiar estimat ca urmare a aplicării acestei măsuri, raportat la veniturile încasate în aceeaşi perioadă a anului 2022, se ridică la valoarea de 51.737.435 lei (din care: iunie – 13.251.283 lei, iulie – 18.734.151 lei şi august 19.752.001 lei).

Pentru ca proiectul de ordin să se aplice, trebuie aprobat de Ministerul Transporturilor şi  apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO