Auto

Proleasing Motors, dealer autorizat pentru mărcile BMW, Ford şi Hyundai, devine producător de energie prin panouri solare după investiţii de 170.000 de euro în mai multe centrale fotovoltaice

Proleasing Motors, dealer autorizat pentru mărcile BMW,...

Autor: Cristina Bellu

05.09.2022, 15:17 298

Proleasing Motors, dealer autorizat pentru mărcile BMW, Ford şi Hyundai, anunţă că a investit 170.000 de euro în instalarea de soluţii nepoluante, bazate pe panouri ce folosesc energia solară, în cadrul punctelor sale de lucru din Prahova, Buzău şi Dâmboviţa.

Având o  putere totală instalată de 250 kWp, proiectul se aşteaptă să producă o cantitate de energie medie anuală de 310 MWh şi să contribuie astfel la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) cu peste 400 de tone pe an.

“Am decis să ne implicăm şi să aducem soluţii green afacerii noastre pentru a reduce amprenta de carbon în urma activităţii noastre. Am adus, cu timpul, şi alte upgrade-uri, cum ar fi staţiile de încărcare pentru maşini electrice şi hibride: 2 posturi de încărcare Ford cu putere de 22 kW, instalate la sediile din Blejoi, Buzău, Aninoasa şi 2 pentru Hyundai, la sediul Ploieşti Vest. Avem, de asemenea, 3 puncte de 22 kW la sediul BMW şi suntem în discuţii avansate pentru achiziţia şi montajul unei staţii de tip “fast charger” de 50 kW, alături de un încă un post de 22 kW la sediul BMW din Blejoi”, spune Lucian Alexe, CEO Proleasing Grup. 

Potrivit acestuia, cea mai dificilă etapă a proiectului a fost cea de racordare a centralelor fotovoltaice la reţeaua de distribuţie şi, implicit, obţinerea certificatului de prosumator.

“Din punct de vedere sistemic, se simte că în ţara noastră lucrurile sunt încă la început. Deşi noi ne-am mobilizat repede şi am încărcat documentaţia completă în platforma online, procesul de aprobare a punerii în funcţiune si de obţinere a  certificatului de prosumator s-a dovedit a fi de durată(...) Ne bucurăm, însă că am prins lunile de vară, perioadă în care beneficiem de intervale orare însorite generoase, centrala funcţionând la capacitate maximă, astfel încât primele rezultate se simt deja. Contăm pe faptul că, în viitorul apropiat, lucrurile se vor fluidiza şi încurajăm şi alţi jucători din piaţă să adopte soluţia panourilor fotovoltaice împreună cu o abordare a rezultatelor pe termen lung”, adaugă Lucian Alexe.

Înfiinţată în 2001, Proleasing Motors este companie cu capital exclusiv românesc, lider al vânzărilor de maşini noi din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Buzău, cu o cotă de piaţă estimată la peste 25% din totalul pieţei regionale. 

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 270 milioane lei şi un profit net estimat la 15 milioane lei, în condiţiile în care vânzările s-au majorat cu 15%.

În prezent, Proleasing Motors derulează activităţi de vânzare şi reparaţie în 3 centre autorizate Ford – în Ploieşti, Buzău şi Târgovişte, 1 centru BMW – în Ploieşti si 1 centru Hyundai – în Ploieşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO