Auto

Promotor: Dieselul deţine supremaţia! Avantajele şi dezavantajele motoarelor pe motorină

Promotor: Dieselul deţine supremaţia! Avantajele şi...

Autor: ProMotor

11.06.2017, 10:23 2059
Motorina este un carburant pe bază de petrol, derivat din acelaşi petrol brut din case se obţine şi benzina. În urma distilării, carburantul mai uşor devine benzină, iar cel mai greu este transformat în motorină. Deoarece este mai densă decât benzina, motorina produce mai multă energie, astfel o maşină propulsată de un astfel de motor obţine un consum mai bun. Totuşi există şi dezavantaje, aşa că le vom lua pe rând şi vom scrie pe fiecare dintre ele.
 
AVANTAJE Motorina
 
1.Motorina este un combustibil mai eficient
 
Diesel-ul nu mai este considerat Cenusareasa auto gratie noilor tehnologii , dar si lentei tranzitii spre un combustibil cu un nivel considerabil redus de sulf.  Concluzia? Masinile diesel au devenit mai silentioase si nu mai scot atat de mult fum!!!
 
Când vine vorba de economie la combustibil, dieselul iese câştigător. Diferenţa poate să fie şi de 30% la suta de kilometri. Spre exemplu, un BMW 328d consuma mai putin decat un Smart Fortwo coupe benzina.Desi motorizarea diesel este in continuare mai scumpa decat cea pe benzina, aceasta este cu aprox 30% mai eficienta din perspectiva regimului energetic.

Citiţi continuarea în promotor.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO