Auto

ProMotor: Povestea modelelor sport DACIA: de la conceptele futuriste, dar imposibile, la modelul care a văzut lumina zilei. Galerie FOTO

ProMotor: Povestea modelelor sport DACIA: de la...

Autor: ProMotor

27.11.2015, 12:12 2141

Cu toţii am crescut alături de Dacia, aceasta fiind principala marcă românească de maşini. Îndrăgită sau detestată, Dacia este cea mai prezentă maşină de pe străzile din România. Dacă de Dacia 1310 a auzit toată lumea iată alte trei modele care nu au fost atât de populare: 

Dacia Braşovia

Dacia Sport Braşovia a fost un prototip coupé creat de un atelier din Braşov. Acest model a fost prezentat la un salonul auto din 1979. Coupé-ul a fost realizat având la bază modelul Dacia 1310. 

Dacia MD87

Dacia MD87 a fost un prototip realizat de U.A.P. (Uzina de Automobile Piteşti), în anul 1987 ce dispunea un motor central şi ulterior faruri escamontabile. Dacia MD87 este defapt o Dacie papuc preschimbată într-o maşină sport. Un an mai târziu, a apărut Dacia MD87 Evo, care avea însă faruri escamotabile. Din păcate doar câte un exemplar din cele două "super-maşini" au fost create .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO