Auto

Protest al transportatorilor în Bucureşti. COTAR: Nu mai avem ce să negociem, să adopte OUG

Protest al transportatorilor în Bucureşti. COTAR: Nu...

Autor: Gabriel Pecheanu

20.12.2017, 10:10 246

"Nu mai avem ce să negociem, dumnealor trebui să adopte ordonanţa. (..) Lipseşte aprobarea de la Ministerul pentru relaţia cu Parlamentu, au considerat că nu e o urgenţă, vor să o bage în Parlament şi să o dezbată acolo, noi considerăm că e o urgenţă", Bogdan Dinca, preşedinte COTAR Bucureşti

La miting participă transportatori din toată ţara. În cazul în care revendicărilor lor nu vor fi soluţionate, oamenii ameninţă că vor protesta şi zilele următoare.

"Avem aprobare şi pentru 21 şi 22 şi suntem hotărâţi să ţinem protestul dacă Guvenul nu ne rezolvă problema", a mai precizat Dincă.

Referitor la schimbarea legii taximetriei, decisă marţi, în Consiliul General al Capitalei, reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţin că aceasta este benefică atât pentru taximetrişti, cât şi pentru cetăţeni.

"Şi pentru noi s-au înăsprit regulile. Suntem de acord că şi în rândul nostru au fost probleme dar asta nu a justificat activiatea de transport ilegală", a spus reprezentantul COTAR.

"Protestăm ca să nu mai fie Uber, să scoată Uber, să puna lege la punct, vrem doar să se facă legal, nu ilegal", spune unul dintre taximetriştii prezenţi la protest.

În Piaţa Victoriei sunt în jur de 600 de persoane cu 600 de maşini, dintre care 60 de autoturisme de mare tonaj.

"Am aflat, din surse sigure, că mâine nu se va discuta ordonanţa pentru modificarea legislativă, astfel încât să fie eliminată pirateria şi să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat. Domnul ministru Felix Stroe şi-a luat angajamentul ferm ca la şedinţa de Guvern din data de 20 decembrie să fie promovată Ordonanţa de Urgenţă care să elimine sintagma 'în mod repetat' din Legea 38/2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar şi pentru a eradica activitatea neautorizată şi nelicenţiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane - de taxi, rent a car şi prin curse regulate sau ocazionale. Aşteptăm de mai mulţi ani această OUG care să oprească pirateria şi activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale", a declarat, marţi, Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Potrivit reprezentanţilor Confederaţiei, transporturile rutiere, care aduc anual 4,7% din PIB, au fost supuse "concurenţei neloiale cu sprijinul autorităţilor statului care au tolerat pirateria şi entităţi, care au funcţionat fără să respecte legile".

În România sunt 110.000 de transportatori, respectiv cei care fac transport în regim de taxi şi închiriere, precum şi cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate,ocazionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO