Auto

Protest amplu în Capitală. 10.000 autovehicule vor fi mâine în stradă, într-un miting organizat de şase asociaţii din domeniul transporturilor

Protest amplu în Capitală. 10.000 autovehicule vor fi...
14.12.2015, 19:49 3016

Şase organizaţii vor organiza mâine, cu acordul Primăriei Municipiului Bucureşti, un protest amplu în care vor fi mobilizate 10.000 de autovehicule din Capitală, respectiv 9.000 de autobuze, autocare şi taxiuri şi aproape 1.000 de camioane, potrivit unui comunicat de presă al Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Printre revendicările comune ale protestatarilor se află solicitarea intervenţiei autoritătii pentru un cost al primei RCA suportabil de către transportatori, eliminarea supraacizei începînd cu data de 1 ianuarie 2016 sau Intervenţia Guvernului României pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA), prin care operatorii de transport sunt obligaţi să plătească “sume enorme” pentru drepturile de autor, potrivit aceluiaşi comunicat de presă. 

“Suntem decişi să facem această acţiune de protest în orice condiţii. ASF-ul condus de Misu Negritoiu trebuie să răspundă pentru dezastrul din piaţa de asigurări. Firmele de asigurări achită daunele după 4-6 luni şi atunci doar parţial. în schimb, ni se cere să plătim poliţe de asigurări obligatorii care depăsesc în multe cazuri pe cele achitate în Germania sau Austria”, a declarat GRIGORE COTAR.

Mitingul se va desfăşura marţi, între orele 10:00 şi 15:00, în faţa sediului Guvernului României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO