Auto

PwC: Mai mult de jumătate dintre consumatorii europeni şi toţi managerii de flote vor să cumpere vehicule electrice în următorii 2 ani. Un sfert din maşinile noi vândute în 2024 ar putea fi electrice

PwC: Mai mult de jumătate dintre consumatorii europeni...

Autor: Roxana Rosu

26.08.2021, 10:17 135

Interesul pentru vehicule electrice este în creştere în Europa, mai mult de jumătate dintre consumatori (55%) şi managerii de flote declarând că au în plan să cumpere un astfel de vehicul în următorii doi ani, potrivit unui sondaj realizat de PwC.

Vânzările de vehicule electrice ar putea atinge 23% (1,7 milioane unităţi) din totalul vânzărilor de maşini noi până în 2024, pe cele mai importante şase pieţe din Europa (Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Spania şi Elveţia), evoluţie impulsionată de maşinile cu baterii.

Segmentul de flotă (B2B) va rămâne cel mai atractiv, cu o cotă estimată la aproximativ 55% din totalul pieţei de maşini electrice, cele mai importante trei criterii avute în vedere pentru aceste achiziţii fiind: imaginea companiei, stimulentele fiscale şi reducerea amprentei de carbon.

În următorii doi ani, companiile mari vor deţine cele mai mari flote de maşini electrice, în timp ce firmele medii vor înregistra cea mai mare creştere.

”În ultimii ani consumatorii din Europa au început să devină din ce în ce mai preocupaţi de protejarea mediului ceea ce a dus şi la creşterea interesului pentru maşinile nepoluante. Astfel, piaţa auto are şanse să se redreseze, după criza sanitară, şi printr-o orientare mai mare către vehiculele electrice, mai ales că multe state susţin achiziţia de maşini electrice şi hibride prin stimulente financiare care ajung să reprezinte până la o treime din preţul de vânzare cu amănuntul al acestora pe unele pieţe”, spune Daniel Anghel, Partener, Lider pentru industria auto, PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO