Auto

Radu Dinescu, Uniunea Transportatorilor Rutieri din Romania: Avem foarte mare competitivitate cu Turcia, este o China la poarta UE

Radu Dinescu, Uniunea Transportatorilor Rutieri din...

Autor: Oana Stupinean

17.03.2015, 11:11 588

Deşi este un pas normal către liberalizarea complete a pieţei care era dorită să se întample în 2016, asistăm la ridicarea unor bariere, a declarat Radu Dinescu Secretar General, Uniunea Transportatorilor Rutieri din Romania la ZF Transport&Logistics Summit 2015.

"S-a terminat cu politeţurile, UE nu mai vrea compromisuri. Drept rezultat ei se coagulează în zona UE de vest în 15 state puternice, iar noi în, esticii în UE 13. În UE 13 e un singur stat din vest, Grecia. In acest sens Europa fierbe", a spus Dinescu.

Principalele declaraţii ale lui Radu Dinescu la la ZF Transport&Logistics Summit 2015:

Din nefericire în România industria nu este văzută cu ochi buni de autorităţi. Am avut o discuţie cu preşedintele Iohannis, iar problema salariului minim din Germania nu a figurat în agenda Guvernului.

Rus şi Plumb au semnat un accord cu 11 state din UE prin care solicit Germaniei să nu impună măsura salariului minim din Germania.

Vom face un protest la ambasada Germaniei şi Franţei mâine.

Avem foarte mare competitivitate cu Turcia, este o China la poarta UE, nefiind membru UE îşi permite să facă ce vrea el. Din păcate reacţiile instituţionale sunt slăbuţe, ar trebui să înţeleagă guvernul României ca e în competiţie. Pot să felicit CNADR-ul că a început să-i controleze pe turci.

E o acţiune care se întamplă o dată la un an. Ar fi de dorit să se întâmple în fiecare zi.

Rusia este o piaţă uriaşă nu neapărat în relaţie cu România. Rusia impune o serie de bariere, e teritoriu vamal unic. Deşi ai toate actele în regulă, faci operaţiunea descarci camoionul , iar după ţi-l confiscă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO