Auto

Raport PwC: Pandemia COVID-19 a schimbat preferinţele legate de transport, iar maşina personală a redevenit opţiunea principală

 Raport PwC: Pandemia COVID-19 a schimbat preferinţele legate de transport, iar maşina personală a redevenit opţiunea principală

Autor: Roxana Rosu

27.10.2020, 10:10 167

Restricţiile impuse de pandemia COVID-19 au schimbat opţiunile consumatorilor pentru mijloacele de transport, majoritatea alegând să-şi folosească propria maşină în locul transportului public sau al platformelor de mobilitate, arată raportul global Digital Auto Report 2020, realizat de Strategy&, departamentul de strategie globală din reţeaua PwC.

”La începutul acestui an, estimările indicau o creştere a preferinţei consumatorilor pentru platformele de mobilitate şi a modalităţilor de proprietate alternative în detrimentul propriilor automobile. Pandemia a inversat, cel puţin o vreme, această tendinţă. Oamenii sunt foarte preocupaţi de sănătate şi, ca urmare, caută modalităţi de mobilitate care le oferă mai  multă siguranţă. Din acest motiv, vor continua să folosească platformele de mobilitate în măsura în care acestea vor reuşi să le câştige încrederea prin măsurile de igienă şi protecţie care sunt acum mai importante decât preţurile reduse”, a declarat Daniel Anghel, Partener şi Lider pentru Industria Auto, PwC România.

Astfel, preferinţa pentru modalităţile alternative de mobilitate s-a redus cel mai mult în Germania, unde 77% dintre respondenţi intenţionează să le folosească mai puţin în perioada următoare.

Tendinţa este aceeaşi în SUA (56%) şi în China (51%).

Dar, în timp ce în China şi în SUA, consumatorii utilizează în principal propriul vehicul, în Germania, recurg în aceeaşi măsură la maşina personală, bicicletă şi mersul pe jos.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO