Auto

Răzvan Cuc, vizită la miezul nopţii pe şantierul de la Podul Constanţa: Trebuie să deviem traficul

Răzvan Cuc, vizită la miezul nopţii pe şantierul de...

Autor: Laura Albu

20.07.2019, 13:40 1088

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat în noaptea de vineri spre sâmbătă, lucrările de consolidare ale podului de cale ferată situat pe magistrala Bucureşti – Constanţa, precizând că trebuie găsită o soluţie cu Poliţia pentru ca traficul să fie deviat în zonă. 

“Am vrut să vin să mă asigur că pe acest constract se lucrează într-adevăr pentru că acest contract a fost semnat undeva în luna aprilie şi aveau opt luni proiectare şi execuţie, cumulat. Ştiu că încă mai e ceva de făcut la partea de proiectare, dar e un lucru bun că devansează termenul de execuţie (...) Trebuie să vorbim cu Poliţia şi să deviem traficul", a declarat Răzvan Cuc.

Ulterior, ministrul a postat pe Facebook imagini de la vizita pe şantier. "Lucrările de reparaţii şi consolidare la acest obiectiv de cale ferată situat pe magistrala feroviară Bucureşti - Constanţa, la km 4+327, au început pe 15 iulie 2019 la culeea de pe partea dreaptă pe sensul de intrare în pasaj dinspre Centru spre Bucureştii Noi şi vor fi executate, în etape succesive, în intervalul orar 22.00-05.00, fără închiderea totală a circulaţiei autovehiculelor pe Calea Griviţei, în permanenţă fiind deschisă o bandă cu lăţimea de minimum 2,5 m, pe sensul unde se desfăşoară lucrările", a scris, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Răzvan Cuc precizează că valoarea contractului privind proiectarea şi execuţia lucrării este de 3,49 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată din bugetul de stat, firma românească desemnată câştigătoare având la dispoziţie 8 luni să execute lucrarea.

Lucrările sunt realizate de pe partea dreaptă pe sensul de intrare în pasaj dinspre Centru spre Bucureştii Noi şi sunt executate, în etape succesive, în cursul nopţii, fără închiderea totală a circulaţiei autovehiculelor pe Calea Griviţei. Se păstrează în pemanenţă deschisă o bandă cu lăţimea de minimum 2,5 m, pe sensul unde se desfăşoară lucrările.

Reprezentanţii CRF au dat asigurări că o bandă este menţinută deschisă chiar dacă lucrările vor implica restricţii pe ambele sensuri ale liniei de tramvai. De asemenea, aceştia mai asigură că nu vor interveni modificări majore în circulaţia rutieră. Intervalul de desfăşurare este între 22:00 şi 5:00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO