Auto

Reacţia Uber după decizia Curţii de Apel Cluj: Decizia este dezamăgitoare. Aplicaţia va continua să funcţioneze

Reacţia Uber după decizia Curţii de Apel Cluj: Decizia...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

26.04.2019, 10:50 2219

Platforma Uber consideră dezamăgitoare decizia Curţii de Apel Cluj, de încetare şi interzicere a practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de Uber în Cluj-Napoca, dar dă asigurări pasagerilor şi şoferilor că aplicaţia poate continua să funcţioneze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Uber transmis, vineri, platforma a schimbat modul de operare, astfel că lucrează doar cu operatori de transport autorizaţi.

„Decizia este dezamăgitoare, însă dorim să-i asigurăm pe pasagerii şi pe şoferii parteneri care se bazează pe Uber în Cluj că aplicaţia poate continua să funcţioneze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizaţi. Multe ţări din UE au reglementat serviciile de ridesharing precum Uber, oferind astfel mai multe opţiuni de mobilitate cetăţenilor lor. Avem încredere că România se va alătura în curând acestui trend”, au declarat oficialii Uber.

Aceştia susţin că o primă analiză a deciziei Curţii de Apel Cluj arată că parte a acţiunilor cerute de reclamanţi au fost respinse şi că serviciul Uber nu este interzis în Cluj-Napoca.

„Cu toate acestea, se pare că decizia a dispus încetarea activităţilor de suport direct pentru şoferii parteneri oferite de către Uber Systems România în Cluj-Napoca. Guvernul României s-a angajat recent să reglementeze serviciile de ridesharing, în următoarele săptămâni, printr-o ordonanţă de urgenţă”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, cei de la Uber au precizat că ţări precum Finlanda, Portugalia, Estonia, Lituania, Croaţia, Slovacia, Cehia sau Polonia au adoptat sau sunt în curs de adoptare a unor reforme care deschid piaţa pentru noi alternative de mobilitate, cum ar fi aplicaţiile de ridesharing.

Curtea de Apel Cluj a dispus, joi, încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de Uber, în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca, sentinţa fiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei decizii de joi a Curţii de Apel Cluj în procesul intentat Uber de Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania din Cluj-Napoca, dar şi de mai mulţi taximetrişti, se dispune publicarea dispozitivului hotărârii într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala platformei Uber.

„Curtea de Apel Cluj dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta SC Uber Systems România SRL constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Decizia este definitivă şi executorie”, se arată în documentul citat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO