Auto

Renault pune pe Duster motorul de 150 CP, cel mai puternic produs vreodată în România

Renault pune pe Duster motorul de 150 CP, cel mai...

Autor: Bogdan Alecu

03.10.2018, 00:07 3725

Grupul Renault extinde gama motori­ză­rilor pentru SUV-ul Duster cu noul pro­pulsor de 1,3 litri TCe disponibil în două ver­siuni de putere, de 130 CP şi 150 CP. Este pentru prima dată când în România e produs un automobil de 150 CP, iar ambele motorizări deţin acum titlul de cele mai puternice propul­soare disponibile până acum în gama Dacia.

Până acum, cel mai puternic automobil pro­dus în România era Ford EcoSport cu motorul de 1,0 litri EcoBoost şi 140 CP.

În plus, propulsorul de 1,3 litri este unul de ultimă generaţie şi vine inclusiv cu un filtru de particule. Motorul TCe 1.33 a fost dezvoltat în parteneriat de alianţa Renault Nissan, Mitsubishi şi Daimler, iar acesta se regăseşte inclusiv pe noul Mercedes-Benz A-Klasse A200, dar şi pe Renault Captur, Scenic, Kadjar, Talisman şi Espace, fiind unul dintre cele mai avansate propulsoare de pe piaţă în acest moment.

Ambele motorizări de 1,3 litri vor fi disponibile atât cu tracţiune integrală cât şi cu tracţiune faţă. Rămâne de văzut dacă francezii vor readuce cutia automată cu dublu ambreiaj EDC înapoi pe Duster, după ce 1,5 dCi EDC a fost elimi­nată din producţie.

Versiunea cu tracţiune faţă va fi disponibilă începând cu luna octobmbrie a acestui an, iar cea 4x4 de la mijlocul anului viitor.

A doua noutate importantă pentru Duster este noul sistem multimedia Media Nav Evolution care în premieră vine cu Android Auto şi Apple Car Play. Până acum, din 2012 modelele Dacia veneau cu sistemul Media Nav – care în timp a beneficiat de îmbunătăţiri, dar fără un salt major.

Sistemul multimedia va fi disponibil pe Duster până la finalul acestui an.

Datorită Android Auto sistemul va putea rula Waze, Spotify şI va putea „citi“ cu voce tare mesajele primite pe Whatsapp, Facebook Messenger sau SMS. Preţul acestuia rămâne neschimbat faţă de MediaNav.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO