Auto

Reprezentanţii transportatorilor s-au retras de la discuţiile privind RCA

Reprezentanţii transportatorilor s-au retras de la...

Autor: Emil Popescu

19.02.2016, 17:49 574

"Nerespectarea punctului 1 din Protocolul semnat în decembrie 2015 de către reprezentanţii transportatorilor, ASF, împreună cu reprezentanţii asigurătorilor a dus la retragerea reprezentanţilor transportatorilor de la discuţiile privind reducerea tarifelor RCA. Deşi au fost iniţiate discuţii din luna noiembrie 2015 la nivelul ASF, Guvern precum şi în Comisia de Buget-Finanţe a Parlamentului pentru reducerea tarifelor RCA, care în ultimul an au crescut exploziv între 100-300% nejustificat, până în acest momemt după ce au trecut 2 luni de la semnarea Protocolului constatăm că tarifele nu au înregistrat nicio scădere", se arată într-un comunicat transmis de COTAR şi semnat de reprezentanţii mai multor asociaţii ale transportatorilor - APTE 2002, APULUM, ARTRI, COTAR, FORT şi
UNTRR.

Sursa citată afirmă că întreaga industrie de transport este în situaţia de opri activitatea, ceea ce ar duce la blocarea activităţii a zeci de mii de autovehicule.

"În această situaţie speranţele transportatorilor se îndreaptă către Parlamentul României, care poate solicita Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) măsuri ferme şi rapide asfel încât transportatorii să nu ajungă în situaţia de a repeta protestul din decembrie 2015, dar de această dată de o amploare mult mai mare în întreaga ţară", mai arată comunicatul.

În decembrie, transportatorii au organizat un protest la Bucureşti, blocând cu mii de taxiuri, camioane, autobuze şi microbuze Piaţa Victoria şi Şoseaua Kiseleff, principala nemulţumire fiind legată de creşterea tarifelor RCA. Altă solicitare a vizat eliminarea supraccizei.

Reprezentanţii transportatorilor au discutat atunci la Guvern cu vicepremierul Vasile Dâncu, ministru al Administraţiei, şi după întâlnire au declarat că vor continua discuţiile privind RCA şi că este posibil să reia protestele, în lipsa unor soluţii, arătându-se dezamăgiţi, totodată, că supraacciza va rămâne în vigoare în 2015.

Cele trei părţi au semnat un memorandum care prevede plafonarea creşterii RCA la cel mult 50% din tarifele valabile în iunie 2015. Transportatorii au acuzat nerespectarea protocolului, susţinând că unele poliţe s-au scumpit deja peste 50%. ASF a anunţat însă că asigurătorii şi-au respectat promisiunile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO