Auto

Restricţii de viteză şi locomotive suplimentare în regionalele CFR unde sunt furtuni şi caniculă

Restricţii de viteză şi locomotive suplimentare în...

Autor: Petru Mazilu

30.07.2022, 15:34 37

Reprezentanţii CFR au decis să impună restricţii de viteză şi să amplaseze locomotive de rezervă în depouri şi staţii în zonele afectate de caniculă sau de furtuni. 

Măsura a fost luată după ce Administraţia Naţională de Meteorologie (A.N.M.) a emis avertizări de cod roşu şi portocaliu în majoritatea regiunilor ţării.

CFR Călători a decis să suplimenteze rezerva de locomotive din depouri şi staţii pentru intervenţii rapide în situaţii deosebite generate de intensificări ale vântului, ploi torenţiale sau călduri excesive.

Astfel, în unele staţii şi depouri vor fi câte o locomotivă Diesel aptă pentru remorcarea trenurilor de călători şi personal pentru deservirea acestora. Locomotivele suplimentare se vor găsi în Timişoara, Arad, Cluj, Braşov, Suceava, Craiova şi Drobeta-Turnu Severin.

De asemenea, au fost impuse restricţii de viteză. CFR avertizează că în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice pot să apară modificări în programul de circulaţie a trenurilor de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO