Auto

Restricţiile de circulaţie pentru maşinile de peste 7,5 tone, prelungite din cauza caniculei

Restricţiile de circulaţie pentru maşinile de peste...

Autor: Cosmin Pirv

31.07.2021, 12:33 259

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat sâmbătă că, din cauza caniculei, restricţiile impuse maşinilor de peste 7,5 tone vor fi prelungite şi în 1 şi 2 august.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, duminică şi luni, în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga reţea rutieră, exceptând judeţele: Harghita, Suceava şi Botoşani.

Restricţiile sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Măsura este adoptată pentru protejarea şi conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformaţiilor majore ireversibile (ce implică şi pierderea stabilităţii straturilor rutiere) care pot apărea pe reţeaua rutieră, ca efect al desfăşurării traficului greu în condiţiile climatice de caniculă”, a transmis CNAIR.

Compania a impus anterior astfel de restricţii şi pentru zilele de joi, vineri şi sâmbătă.

Sunt exceptate de la această măsură, printre altele, transporturile de persoane, cele de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, poştale, cu echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturi de mărfuri sub temperatura controlată, transporturi pentru tractări vehicule avariate, cele pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate şi transporturile militare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels