Auto

Revoluţie pe piaţa auto: Israelienii au inventat bateria care se încarcă în 5 minute

Revoluţie pe piaţa auto: Israelienii au inventat...

Autor: Alex Ciutacu

23.01.2021, 13:10 20605

Compania israeliană StoreDot a inventat prima baterie pentru vehicule electrice care se poate încărca complet în doar 5 minute, ceea ce duce utilizarea vehiculelor electrice mai aproape de realitatea cotidiană şi rezolvă una dintre marile probleme ale industriei, potrivit Bloomberg.

Mostrele de baterii litiu-ion au fost produse de partenerul strategic al StoreDot din China, cunoscut drept Eve Energy şi au fost utilizate pentru demonstraţii într-un scuter cu două roţi.

StoreDot a anunţat că bateriile cu încărcare rapidă ar putea da un răspuns temerilor legate de autonomie şi durata de încărcare – una dintre principalele bariere în faţa adopţiei vehiculelor electrice la scară largă.

Cu toate acestea, bateriile care se încarcă atât de repede nu vor ajunge probabil la scară largă în următorii ani, întrucât nu există infrastructură de încărcare pentru ele.

„Este o veste imensă pentru industrie, care face încărcarea rapidă mai simplă şi poate elimina încă o barieră în calea adopţiei. (...) Însă va mai dura o perioadă până când aceste beneficii se extind la întreaga piaţă”, a declarat David Watson, CEO al companiei de vehicule electrice Ohme Technologies din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO