Auto

Rivalitate istorică: Vânzările anuale ale BMW din SUA au fost mai mari decât cele ale Mercedes pentru prima dată din 2015

Rivalitate istorică: Vânzările anuale ale BMW din SUA...

Autor: Laura Albu

04.01.2020, 13:45 752

Constructorul auto german BMW a surclasat rivalul Daimler - Mercedes-Benz în Statele Unite pentru prima dată în ultimii patru ani, după ce a înregistrat mai multe vânzări în ultima lună din 2019, transmite Bloomberg.

BMW a vândut 35.746 de autovehicule în decembrie, şi a terminat anul cu aproximativ 8.700 de unităţi vândute în SUA peste Mercedes. Constructorul din Munchen şi-a îmbunătăţit în 2019 vânzările de SUV-uri prin noua linie de maşini X7, modelul pentru care dealerii BMW au aşteptat zece ani.

Mercedes a fost, între timp, împânzită de blocaje ale furnizorilor care au secţionat producţia la singura sa fabrică din SUA de asamblare localizată în Tuscaloosa, Alabama. Producătorul de automobile a vândut 316.094 vehicule în 2019, cu doar 135 mai mult decât anul anterior.

Povestea s-ar putea totuşi să nu se încheie aici, în contextul în care Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA investighează BMW pentru practica de raportare a vânzărilor, a confirmat BMW luna trecută.

Dealerii companiei au criticat BMW în trecut pentru că firma i-ar fi presat să cumpere automobile pentru a-şi majora flotele pentru clienţii ale căror maşini sunt în service-uri. Compania ar mai fi oferit bonusuri dealerilor în 2015 şi 2012 pentru a umfla rezultatele vânzărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO