Robotizarea uzinei Dacia continuă: în prezent în fabrică există peste 800 de roboţi şi vehicule autoghidate pentru transportul pieselor

15 mai 2018 Autor: Simona Tatu

Francezii de la Renault continuă procesul de robotizare al uzinei de la Mioveni, proces început în urmă cu circa şapte ani, şi ajung la 800 de roboţi şi vehicule autoghidate pentru transportul pieselor.

”Uzina de la Mioveni este modernă, am investit în România 2,8 miliarde de euro până în prezent şi peste 3 milioane de ore de training pentru angajaţii noştri. Suntem pregătiţi pentru viitor, suntem pregătiţi să dezvoltăm viitoare activităţi şi proiecte companiei. În prezent avem peste 800 de roboţi şi AGV-uri (vehicule autoghidate care transpoortă piese - n. red.) în uzină”, a spus Antoine Doucerain, general manager al Automobile Dacia şi Group Renault România. De asemenea, compania are în plan să facă 1000 de angajări în cursul anului acesta şi va asigura training pentru fiecare angajat nou.

Noul director Dacia a decis să „schimbe” strategia de comunicare a uzinei. Dacă în 2015 se discuta în procente de automatizare, acum conducerea companiei a decis să comunice numarul efectiv de roboţi. În 2015 gradul de automatizare era de circa 5%, iar planul era ca în 2020 să ajungă la 20%. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
uzina
, roboti
, piese
, vehicule
, continuare
, transport
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide