Auto

Roland Berger: 2020 a fost un an record pentru electromobilitate, în pofida scăderii generale a pieţei auto. Piaţa locală de electromobilitate se apropie de maturitate, trecând din faza pilot în etapa de comercializare”

Roland Berger: 2020 a fost un an record pentru electromobilitate, în pofida scăderii generale a pieţei auto. Piaţa locală de electromobilitate se apropie de maturitate, trecând din faza pilot în etapa de comercializare”

Autor: Roxana Rosu

22.04.2021, 16:04 78
Piaţa locală de electromobilitate se apropie de maturitate şi a trecut din faza pilot în etapa de comercializare, cu modele de afaceri lansate de jucători tradiţionali din sectoare precum utilităţi sau petrol si gaze devenind mai sustenabile, este de părere Szabolcs Nemes, Partner în cadrul Roland Berger Bucureşti. ”Electromobilitatea este o oportunitate importantă pentru jucătorii noi şi pentru cei din alte industrii, iar peisajul competiţional se va intensifica”. Piaţa de autovehicule noi pur electrice (EV) şi hibride plug-in (PHEV) a atins un nou record în anul 2020, cu 3.849 de unităţi înmatriculate, aproximativ dublu faţă de volumul înregistrat în 2019, în pofida contextului pandemic. Ponderea vehiculelor electrice şi plug-in din totalul autoturismelor noi înmatriculate a crescut semnificativ, ajungând la 3% în 2020. Această evoluţie a fost generată atât de accelerarea vânzărilor de vehicule 'verzi', cât şi de scăderea generală a segmentului de autoturisme noi, care în România s-a contractat cu 22%. Infrastructura de încărcare a înregistrat cel mai ridicat ritm de dezvoltare din ultimii 3 ani, la finalul lunii decembrie 2020 fiind disponibile aproximativ 688 de staţii de încărcare publice, cu 43% mai multe decât la finalul lunii iunie. Principalul motor de creştere a fost programul Rabla Plus, al cărui buget a ajuns la o valoare totală de 41 de milioane de euro şi a fost epuizat până la sfârşitul anului în proporţie de 95% Indexul de electromobilitate calculat de Roland Berger este un indicator al gradului de dezvoltare a pieţei locale de electromobilitate şi valoarea acestuia a fost determinată în baza a 12 indicatori cheie. Cea de-a patra ediţie (2020 H2) relevă un scor al pieţei locale de electromobilitate de 44, raportat la un potenţial prognozat de dezvoltare de 100 în anul 2025, o creştere de 6 unităţi faţă de valoarea semestrului precedent
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO