Auto

Roland Berger : Piaţa de autovehicule electrice accelerează puternic în România, depăşind ca pondere ţări ca SUA, Spania sau Italia

Roland Berger : Piaţa de autovehicule electrice...

Autor: Roxana Rosu

23.04.2020, 10:57 808

Cererea pentru vehiculele electrice a accelerat în al doilea semestru din 2019, peste 1.960 de unităţi fiind înmatriculate în această perioadă, în creştere cu 210% faţă de semestrul întâi, ponderea vehiculelor pur electrice (EV) şi a celor electrice hibride plug-in (PHEV) din totalul înmatriculărilor de autoturisme noi ajungând la aproximativ 2,2%, peste ţări precum Statele Unite, Spania sau Italia, arată o analiză Roland Berger.

România avea anul trecut aproximativ 400 de staţii de încărcare publice, cu o rată semestrială de creştere de circa 30%.

Numărul înmatriculărilor de autovehicule EV noi s-a triplat în al doilea semestru al anului 2019, în comparaţie cu primele şase luni, ajungând la peste 1.500 de unităţi. O creştere semnificativă s-a înregistrat şi pentru înmatriculările autovehiculelor PHEV noi, ajungând la peste 450 de unităţi.

Potrivit Roland Berger, această dezvoltare este cu atât mai importantă cu cât Romania este în primul rând o piaţă a maşinilor second-hand, doar 28% din autovehiculele înmatriculate în al doilea semestru al anului 2019 fiind noi. În cazul vehiculelor EV şi PHEV, cota este de 72%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO