Auto

România aduce cea mai mare scădere pentru Dacia în 2013

România aduce cea mai mare scădere pentru Dacia în 2013

Autor: Bogdan Alecu

11.08.2013, 09:35 986

România a coborât pe locul opt la nivelul înmatriculărilor Dacia din Europa în primul semestru al acestui an, de pe locul şase, în acelaşi interval din 2012, potrivit datelor asociaţiilor constructorilor auto din Europa centralizate de ZF.

Evoluţia a fost determinată de scăderea puternică a pieţei locale cumulată cu creşterea vânzărilor în Europa de Vest. Pieţe precum Franţa şi Germania au crescut cu aproape 10%.

Astfel a fost depăşită nu doar de Franţa şi Germania, ci şi de Italia, Turcia, Spania, şi mai nou chiar de Belgia şi Marea Britanie, Regatul Unit fiind, alături de Irlanda şi Cipru, cea mai nouă piaţă pentru marca autohtonă.

Înmatriculările Dacia pe piaţa din Marea Britanie au atins un nivel de aproape 7.000 de unităţi în prima jumătate a acestui an, potrivit datelor Societăţii Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile, în timp ce în acelaşi interval de timp în România s-au înmatriculat mai puţin de 6.500 de autoturisme Dacia. Mai mult, dacă tendinţa actuală va continua, la finalul anului când vor fi luate în calcul şi pieţele africane precum Maroc şi Algeria, România ar putea ieşi din top 10, mai ales că cele două pieţe au depăşit-o pe cea locală în 2012.

Dacă în România sunt înmatriculate lunar în medie 1.100 – 1.200 de autoturisme Dacia, în Marea Britanie deja s-a ajuns la un volum de aproape 1.900, după ce în ianuarie s-au înregistrat 300 şi niciunul în februarie.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO