Auto

România se bate cu Ungaria şi Slovacia pentru o investiţie de 200 mil. € a Mitsubishi într-o fabrică de turbine sau motoare. „România are nevoie de astfel de investiţii majore în fiecare oraş al ţării, fie că se numeşte Timişoara sau Vaslui.“

România se bate cu Ungaria şi Slovacia pentru o...

Autor: Bogdan Alecu

06.03.2017, 00:05 1081
Japonezii de la Mitsubishi iau în calcul România pentru o investiţie de 200 mil. euro într-o fabrică de turbine sau de motoare în Europa de Est, potrivit datelor din piaţă. Pe „lista scurtă“ mai este şi Ungaria, dar şi Slovacia.
 
Constructorul japonez a intrat la finalul anului trecut într-o alianţă cu Renault-Nissan. Astfel, un avantaj pentru România îl poate reprezenta poziţia puternică a grupului Renault pe piaţa locală prin fabrica Dacia de la Mioveni.
 
Mitsubishi Corporation produce în Europa motoare şi turbine pentru motoare supraalimentate prin compania Mitsubishi Turbocharger&Engine Europe cu sediul în Olanda. Compania produce turbine de supraalimentare şi motoare pentru aplicaţii marine, indus­tri­ale, construcţii sau industrie.
 
Pe de altă parte, com­pa­nia nu produce în Europa mo­toare pen­­tru autovehicule.
 
Turbine în Ro­mânia produce Honey­well în Bu­cu­reşti, iar mo­toa­re pentru maşini pro­­duc americanii de la Ford la Craio­va şi francezii de la Re­nault la Mioveni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO