Auto

România demarează exporturile de componente pentru Duster "made in Iran"

 România demarează exporturile de componente pentru...

Autor: Bogdan Alecu

13.09.2017, 11:22 239

Dincolo de brandul Dacia, noul Duster va intra în producţie în următoarele luni şi sub marca Renault pe piaţa din Rusia dar şi în Iran.

“Noul Duster merge şi în Iran. De fiecare dată când lansăm în producţie un model într-un loc nou, lansăm ce este în producţie în acel moment, de aceea venim şi acolo cu noul Duster. De asemenea, în Iran vor fi exportate componente produse la Mioveni sau de către furnizori de componente din România”, explică Marc Suss, şeful gamei global access din care fac parte modelele Dacia la nivel mondial. În Iran se mai produc în prezent vechile generaţii ale Logan şi Sandero şi se vinde de asemenea Renault Duster, acesta din urmă fiind asamblat în Rusia pentru piaţa iraniană. Miza este una uriaşă atât pentru România cât şi pentru componentiştii din România deoarece Iran este una dintre cele mai mari pieţe auto mondiale, care în urma ridicării embargolului investeşte mult în producţia de maşini. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO