Auto

România, în cursă pentru o nouă uzină Skoda în Europa de Est

România, în cursă pentru o nouă uzină Skoda în...

Autor: Bogdan Alecu

27.11.2018, 00:05 1096

Miza o reprezintă o investiţie de tip „greenfield“ de peste 1 miliard de euro şi cel puţin 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă bine plătite.

România concurează cu Bulgaria şi Ungaria pentru o nouă uzină Skoda, potrivit Automotive News Europe. Miza o reprezintă o investiţie de tip greenfield de peste 1 miliard de euro şi cel puţin 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă bine plătite. Anterior, presa din Bulgaria scria de faptul că grupul Volkswagen (care deţine Skoda) ia în calcul ţara de la sud de Dunăre şi Turcia. Însă climatul politic din Turcia nu este unul favorabil, iar Bulgaria nu are nici tradiţie şi nici o reţea de furnizori la fel de mare precum România. Pe plan local sunt peste 230.000 de oameni care lucrează în industria auto, dintre care aproape 19.000 pentru Dacia şi Ford. De asemenea, când vine vorba de infrastructură, în 2022, când uzina ar trebui să fie gata, în România se va putea circula de la Sibiu şi de la Cluj  spre vest numai pe autostradă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO