Auto

ROMÂNIA LA VOLAN. Istoria Dacia, cel mai cunoscut brand românesc. Galerie FOTO

ROMÂNIA LA VOLAN. Istoria Dacia, cel mai cunoscut brand...

Autor: ProMotor

02.12.2015, 11:34 642

La mulţi ani, România! La mulţi ani, Dacia!

Fiindcă ieri a fost o zi festivă, Ziua României, ne-am gândit că ce altceva ar fi mai potrivit decât să spunem povestea unei mărci autohtone cu care se identifică majoritatea românilor: Dacia. Nu cred că este român care să nu aibă vreo amintire cu această maşină. Fie că a avut părinţi care deţineau o Dacie, fie că a făcut şcoala de şoferi pe Dacia, fie că el însuşi a condus pentru mult timp cea mai cunoscută marcă românească de maşini, marca Dacia rămâne legată de fiecare dintre noi.

Principalul producător de automobile din România şi-a început povestea în 1966, odată cu construirea Uzinei de Autoturisme de la Mioveni. Construcţia fabricii a avut la bază un acord între autorităţile române şi producătorul francez de automobile, Renault, ce prevedea asamblarea unui model Renault sub marca Dacia. Construcţia uzinei s-a făcut într-un timp record, respectiv un an şi jumătate.

Vedeţi aici galeria foto

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO