Auto

Românii preferă maşini locale: "olteanul" Ford B-Max a depăşit la vânzări "marocanul" Dacia Lodgy în ianuare

Românii preferă maşini locale: "olteanul" Ford B-Max a...

Autor: Bogdan Alecu

19.02.2013, 19:30 3105

Ford B-Max, model produs de constructorul american la Craiova, a depăşit încă din prima lună la vânzări monovolumul Lodgy, produs de francezi la uzina din Maroc. Astfel, luna trecută Ford a livrat pe piaţa locală 32 de unităţi din B-Max, în timp ce Dacia Lodgy a înregistrat vânzări de 21 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Mai mult, B-Max a fost luna trecută cel mai bine vândut monovolum de pe piaţa locală, în timp ce Lodgy s-a clasat pe locul al treilea, fiind depăţit de Fiat Qubo, care a înregistrat vânzări de 21 de unităţi.

Potrivit declaraţiilor lui Zoltan Brassai, directorul general al Ford România, aproximativ 40% din automobilele Ford B-Max livrate în ianuarie au reprezentat versiunile de top Titanium, în timp ce ca motorizare majoritatea clienţilor se orientează către motorul EcoBoost de 1,0 litri produs de asemenea tot la Craiova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO