Auto

Rombat Bistriţa vede creştere abia de anul viitor

Rombat Bistriţa vede creştere abia de anul viitor

Autor: Bogdan Alecu

24.09.2014, 00:05 240
Rombat Bistriţa, producătorul de acumulatori auto controlat de grupul sud-african Metair, estimează o stagnare a vânzărilor în acest an pe fondul cererii scăzute din piaţă, afectată inclusiv de programul Rabla.
 
„Iarna deosebit de blândă din toată Europa, precum şi climatul geopolitic nefavorabil au dus la o contractare a pieţei de înlocuire a bateriilor. Înnoirea parcului auto prin programul Rabla a avut şi ea drept consecinţă contractarea pieţei de înlocuire, determinând astfel stagnarea din acest an“, a spus Ioan Repede, directorul general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Rombat. Anterior, la începutul acestui an, oficialii companiei estimau o creştere a pieţei în acest an, după un an 2013 de stagnare pentru industria auto, atât pe plan local, cât şi la extern.
 
Rombat a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 69,2 mil. euro, în creştere uşoară de la 67,2 mil. euro în 2012 şi 4,2 mil. euro profit net, de asemenea în apreciere uşoară faţă de anul anterior. Compania a avut în 2013 un număr mediu de 679 de salariaţi.
 
Creşterea va reveni anul viitor, estimează Ioan Repede, în condiţi­ile în care „s-au perfectat deja condiţiile de colaborare cu un mare client pentru baterii Start-Stop (sisteme care opresc motorul atunci când vehiculul staţionează pentru a reduce consumul de carburant – n.red.). De asemenea, sectorul comercial şi de distribuţie va ajuta creşterea vânzărilor“. Dezvoltarea de baterii Start-Stop a demarat în anul 2011, când era în discuţie livrarea acestora inclusiv pentru Dacia, cu toate că modelele actuale nu au fost echipate cu acest sistem.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO