Auto

Rompetrol introduce serviciul de retragere de numerar fără comision în toate cele 156 de benzinării proprii din România

Rompetrol introduce serviciul de retragere de numerar...

Autor: Cristina Bellu

16.06.2020, 15:27 1383

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, anunţă introducerea unui serviciu dedicat persoanelor fizice, care permite retragerea în numerar din cardul bancar personal de debit sau credit a unei sume de maximum 200 lei pe tranzacţie, împreună cu o operaţiune de plată la dispozitivele POS ale statiei.

Compania nu percepe comision pentru aceste tranzacţii, dar numărul de retrageri permise zilnic şi eventualele taxe adiţionale sunt generate strict de instituţia de credit emitentă a instrumentului de plată electronica, transmit reprezentanţii Rompetrol.

“Noul serviciu le permite clienţilor să folosească terminalele de plată si pentru retragerea de numerar de pe cardurile bancare, odată cu achizitia de bunuri sau servicii din staţii” explică Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream.

Clientii pot folosi în prezent acest serviciu în toate cele 156 de benzinării proprii Rompetrol, serviciul nefiind disponibil şi în staţiile Partener Rompetrol sau Rompetrol Expres.

Proiectul a debutat iniţial în staţiile Rompetrol proprii din Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu, iar în baza numărului de tranzacţii şi a feedback-ului primit din partea clienţilor, compania a decis extinderea rapidă a serviciului la nivelul întregii sale reţele de benzinării proprii.

“În condiţiile în care cadrul legislativ ne oferă posibilitatea de a reţine pentru această operaţiune un comision de maximum 1% din valoarea retragerii în numerar, am decis să venim în întâmpinarea clienţilor şi să nu le percepem comision. Singura condiţie pentru folosirea acestei facilităţi în staţiile noastre este de a realiza în acelaşi timp o tranzacţie platită cu cardul vizat – achiziţia de carburant sau a unui bun/serviciu din portofoliul oferit în magazinul şi restaurantul Hei’ adaugă Serghei Sevcenco.

Rompetrol Downstream operează în plan local o reţea de distribuţie carburanţi formată din 988 de puncte de comercializare (staţii proprii – Rompetrol, staţii Partener Rompetrol, staţii Rompetrol Expres, staţii mobile - baze interne de 9 şi 20 metri cubi), 6 depozite (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărneşti), peste 200 staţii GPL auto şi circa 7.000 de puncte butelii. Carburantii comercializaţi sunt produşi de rafinăria Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne şi complexe din regiunea Mării Negre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO