Auto

Rus va trimite Corpul de control la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa

Rus va trimite Corpul de control la Aeroportul Mihail...

Autor: Andreea Unturica, Cosmin Vaideanu

30.09.2014, 20:33 219

Potrivit ministrului Ioan Rus, Corpul de Control va verifica cu exactitate ce probleme sunt la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar când vor fi strânse toate elementele necesare privind "oportunitatea şi legalitatea a ceea ce se întâmplă acolo" vor fi luate deciziile care se vor impune.

Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului Internaţional Civil Mihail Kogălniceanu salută decizia ministrului Ioan Rus de a trimite Corpul de Control la aeroport. Sindicaliştii spun că decizia a fost luată ca urmare a sesizărilor Sindicatului Liber şi după ce în presa centrală au apărut informaţii privind "managementul defectuos şi contractele păguboase" încheiate de actualul director general, Cristian Carsium Moldovanu.

"Sindicatul şi-a exprimat în mai multe rânduri dezacordul cu deciziile de management luate în ultimul an de directorul general care au agravat situaţia financiară a aeroportului civil, ale cărui pierderi s-au triplat în mandatul actualului manager", se arată într-un comunicat de presă remis corespondentului MEDIAFAX de Sindicatul Independent din cadrul Aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Potrivit aceluiaşi document, câteva zeci de salariaţi şi membri ai Sindicatului se află, din vara acestui an, în conflict deschis cu conducerea Aeroportului, pe rolul Tribunalului Constanţa aflându-se un dosar care are ca obiect recuperarea drepturilor băneşti de către reclamanţi. Tensiunile dintre angajaţi şi conducerea actuală nu au lipsit nici în 2013, în octombrie salariaţii ameninţând în mai multe rânduri cu greva, în primul rând din cauza întârzierilor salariale, se mai arată în comunicatul citat.

Reprezentantul Sindicatului Independent din cadrul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Cristian Fotu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că ministrul Transporturilor a fost sesizat în repetate rânduri despre neregulile din cadrul aeroportului, ultima oară în 24 septembrie. El a spus că sindicaliştii pe care îi reprezintă sunt nemulţumiţi de faptul că nu s-a încheiat negocierea contractului colectiv de muncă, expirat de la sfârşitul lunii iulie, dar şi de faptul că mai multe firme care doresc să realizeze investiţii în cadrul aeroportului nu sunt acceptate.

El a menţionat că până marţi, la ora 16.00, Corpul de Control al ministrului Ioan rus nu sosise la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Ioan Rus anunţa că trimite Corpul de Control la Compania Tarom pentru a vedea dacă există probleme de management şi, de asemenea, că piloţii s-au angajat să asigure cursele următoare ale operatorului aerian. Cu o zi în urma acestui anunţ, şapte curse Tarom, între care două externe, au fost anulate, iar alte două au avut întârzieri, în urma unui protest spontan al unor piloţi şi copiloţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO