Auto

Ryanair investeşte 400 de milioane de dolari în centre din Franţa. Compania este ameninţată de sindicatele germane cu o nouă grevă care va afecta 250 de zboruri

Ryanair investeşte 400 de milioane de dolari în centre...

Autor: Răzvan Botea

27.09.2018, 18:37 2094

Compania aeriană low-cost Ryanair va investi 400 de milioane de dolari în centre pentru avioanele sale din aeroporturi, întorcându-se la Franţa, o ţară puternic sindicalizată, după decizia companiei de a recunoaşte sindicatele, scrie Reuters.

Cel mai mare operator aerian low-cost european, care şi-a închis ultimul centru din Franţa în 2011, s-a confruntat în ultimele luni cu mai multe greve, acestea fiind rezultatul recunoaşterii sindicatelor, decizie luată în decembrie.

Piloţii şi membrii echipajului din Germania sunt ultimii care au pus presiune pe companie pentru condiţii şi salarizare. Sindicatele germane spun că vor intra vineri într-o nouă grevă, alături de angajaţi din Spania, Olanda, Portugalia, Belgia şi Italia, care va duce la anularea a aproape 250 de zboruri.

Compania a anunţat că decizia din decembrie de a recunoaşte sindicatele este pentru a se putea extinde în ţările în care acestea au o influenţă puternică, precum Franţa.

Ryanair a anunţat că va plasa două aeronave în Bordeaux şi două în Marseille, folosind aeroporturile pentru a deschide 27 de noi rute aeriene în programul de vară din 2019. Mişcarea va crea 60 de locuri de muncă pentru fiecare locaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO