Auto

Sandero RS, modelul Dacia care ar putea surprinde în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Galerie FOTO

Dacia Sandero RS

Dacia Sandero RS

Autor: Bogdan Alecu

17.02.2015, 10:38 4528

Dacia ar putea prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva primul său model sport de la preluarea de către Grupul Renault, sub denumirea de Sandero RS. Italienii de la autoblog.it au prezentat pozele spion cu nouă versiune a lui Sandero cu numai trei zile înainte de Renault să anunţe pe site-ul său oficial faptul că Dacia va prezenta la Geneva un model aniversar cu ocazia împlinirii a zece ani de la renaşterea mărcii. În 2005 marca românească a fost lansată la nivel european, inclusiv pe pieţele occidentale cu modelul Logan, în condiţiile în care iniţial Dacia trebuia comercializată numai pe pieţele emergente.

Cel mai probabil Sandero RS va primi motorul supraalimentat pe benzină 1,2 TCe de 125 CP care echipează SUV-ul Duster, care luând în calcul faptul că maşina are o greutate de numai 1.016 kg (în versiunea 1,2 aspirat 75 CP), va putea oferi performanţe dinamice mult peste modelele actuale din gamă. Totodată, Sandero RS ar putea include elemente preluate de la Renault Clio RS cum ar fi volanul sport, jante sport de 17 inchi şi în premieră pentru un model Dacia chiar discuri de frână pe puntea spate în locul vechilor tamburi. Discurile oferă performanţe superioare la frânare, sunt mai rezistente la „oboseală” dar şi costă mai mult, alături de un preţ mai ridicat. Până acum Dacia a preferat soluţii ieftine în detrimentul siguranţei, chiar şi pe SUV-ul Duster cum ar fi lipsa discurilor de frână pe spate chiar şi pe modelele de peste 100 CP sau lipsa airbagurilor cortină chiar şi de pe lista opţionalelor.

Un Sandero RS ar putea avea un preţ de pornire de peste 12.000 de euro cu TVA şi cel mai probabil va veni cu toate echipamentele în standard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO