Auto

Şase mărci au atras peste 80% din vânzările prin Rabla

Autor: Bogdan Alecu

08.09.2010, 23:45 46

Dealerii Dacia, cei ai Opel Chevrolet, Renault, Skoda,Volkswagen şi Ford sunt cei care au înregistrat cele mai marivânzări în cadrul programului "Rabla" din acest an, potrivitstatisticilor Administraţiei Fondului pentru Mediu.
Cumulat, cele şase mărci au vândut în total aproape 32.000 demaşini, echivalentul a 82% din totalul auto­turismelorcomercializate în cadrul "Rabla" 2010.
De la demararea programului în luna februarie şi până în data de 7septembrie s-au vândut aproape 39.000 de maşini prin utilizareavouche­relor "Rabla", echiva­len­tul a 60% din vân­zările de maşininoi din acest an. În acelaşi timp, de la începutul pro­gra­mu­luis-au casat aproa­pe 165.000 de ma­şini, ceea ce înseamnă că înpiaţă în acest mo­ment se tran­zacţio­nea­ză 48.100 devouchere.
Dacia a înregistrat ce­le mai ridicate vân­zări din cadrulpro­gra­mului, cu 17.215 maşini vân­dute, adică 44% din to­talulvolumului şi aproape 80% din auto­tu­rismele vândute de Dacia înprimele opt luni ale acestui an.
Cu toate că brandul autohton îşi menţine poziţia do­minantă încadrul programului, cota sa este în scădere în con­diţiile în careîn primele trei luni ale programului Dacia avea o cotă de peste50%. Cumulat cu Renault, care se află pe lo­cul trei ca vânzări încadrul programului, francezii au vândut echivalentul a 55% dinto­talul programului. Potrivit lui Fa­brice Cambolive, şefuluidi­recţiei comerciale a Group Re­nault România, în prezent pa­trudin zece clienţi care cumpără o maşină nouă achi­ziţio­nează unmodel al grupului Renault.
Pe locul secund în topul vânzărilor se află dealeriiOpel/Chevrolet, cu aproape 5.700 de maşini, adică o cotă deapro­ximativ 14% din program. Porsche România, cu mărcile Skoda,VW/Audi ocupă locurile patru şi cinci în topul celor mai binevândute mărci în cadrul REMAT cu un volum cumulat de peste 4.000 demaşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO