Auto

Schimbare la vârful Metrorex: Marin Aldea revine ca director general al instituţiei, în locul lui Dumitru Şondolescu. Aldea fusese demis în 2017 de către Consiliul de Administraţie

Schimbare la vârful Metrorex: Marin Aldea revine ca...

Autor: Laura Albu

02.07.2019, 12:05 214

Mandatul actualului director general interimar al METROREX, Dumitru Şodolescu, se încheie marţi, iar în locul acestuia va fi numit Marin Aldea, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii biroului de presă al METROREX.

Motivul pentru care mandatul lui Dumitru Şodolescu nu a fost prelungit de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ar fi presiunile sindicaliştilor care au protestat în nenumărate rânduri, aceştia fiind nemulţumiţi de lipsa de personal şi de alocările financiare insuficiente.

Actualul director a fost numit în funcţie în martie 2018, când l-a înlocuit pe Ion Constantinescu.

Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor METROREX declara în august 2018 că „ar trebui să angajăm 700 de oameni pentru a avea siguranţă în circulaţia metroului, dar conducerea Metrorex a angajat directori şi personal de conducere în loc să asigure angajările la nivelul mentenanţei şi al celorlalte posturi necesare”.

Marin Aldea a mai deţinut această funcţie în 2017, dar a fost demis în data de 3 noiembrie de către Consiliul de Administraţie.

Aldea a fost demis după ce un metrou a rămas blocat în staţia Eroilor, dar şi din cauza unor probleme manageriale mai vechi şi ca efect al lipsei de responsabilitate, explica la acel moment, ministrul Transporturilor, Felix Stroe. Circulaţia a fost oprită la acel moment mai bine de 2 ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO