Auto

Schimbări importante pentru şoferi: fără detectoare de radar. Planurile pentru îmblânzirea şoferilor agresivi

Schimbări importante pentru şoferi: fără detectoare...

Autor: Andrei Luca POPESCU

17.04.2013, 18:17 6985

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică proiectul “Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020”, care urmează să fie aprobat de Guvern şi să intre în vigoare la doi ani după ce a fost creat, în 2011. Este vorba despre un document-cadru de politici publice pentru îmbunătăţirea traficului rutier din România, în condiţiile în care, pentru prima oară în ultimii 4 ani, numărul de morţi în accidente rutiere a crescut, în 2012. România, alături de celelalte ţări din UE, trebuie să reducă numărul victimelor din accidente rutiere cu 50% până în 2020.

 

► Lista numerelor interzise de Poliţa Rutieră: ce combinaţii nu mai ai voie să-ţi pui pe maşină

Câteva prevederi îi vor afecta direct pe şoferi. Guvernul plănuieşte interzicerea detectoarelor de radar, introducerea camerelor video cu radar la nivel naţional, interzicerea ATV-urilor pe drumurile publice, crearea legislaţiei pentru introducerea sistemelor de imobilizare a autovehiculelor, dacă şoferul a băut (dispozitivele “alcolock”), sau reabilitarea şoferilor care rămân fără permis prin consiliere psihologică şi îngrijirea victimelor din accidente rutiere.

Citiţi articolul integral aici 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO