Auto

Se grăbesc să se întoarcă la muncă? Poliţia a fost ocupată în weeeknd: peste 40 de şoferi au condus cu viteze de peste 180 km/h pe autostrăzi, alţi zece erau băuţi

Se grăbesc să se întoarcă la muncă? Poliţia a fost...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

02.07.2018, 10:11 97

Peste 40 de şoferi care conduceau pe autostrăzi cu viteze de peste 180 km/h au fost prinşi de poliţişti, cea mai mare viteză fiind de 219 km/h. De asemenea, au fost prinşi zece şoferi care au băut, alcoolemia cea mai mare ajunând la 0,85 mg/l în aerul expirat.

În perioada 25 iunie – 1 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 43 de şoferi, cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 219 km/h.

Astfel, pe autostrada A1, 28 de şoferi au fost înregistraţi circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 219 km/h.

Pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat şase şoferi care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 216 km/h.

Pe autostrada A3, poliţiştii au depistat alţi nouă şoferi care au depăşit limita legală de viteză, având viteze cuprinse între 181 km/h şi 204 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată pe autostrada A1 Rm. Vâlcea-Deva, unde poliţiştii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din Bucureşti, ce conducea cu viteza de 219 km/h.

Într-unul dintre cazuri, poliţiştii au depistat un şofer care conducea fără a avea acest drept, iar altă persoană se deplasa pe banda de urgenţă a autostrăzii A2, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti.

Toţi şoferii depistaţi au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.464 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În timpul acţiunilor în trafic, poliţiştii au depistat şi 10 persoane care conduceau pe autostrăzi sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul Drager a indicat cea mai mare valoare de 0,85 mg/l în aerul expirat. Astfel, în două cazuri au fost întocmite dosare penale, iar în celelalte opt au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, fiind luată totodată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere şi eliberarea unei dovezi fără drept de circulaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO