Auto

Se pune problema unei greve a angajaţilor STB? Răspunsul directorului general Adrian Criţ VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

06.06.2023, 10:45 175

Şansele ca bucureştenii să se confrunte cu o grevă a angajaţilor care gestionează transportul în comun sunt mici, însă nu sunt inexistente. Există semnale că sindicatele se coalizează cu mişcarea din învăţământ. Potrivit directorului STB, unul dintre cele mai solide motive pentru care greva ar fi greu de imaginat sunt salariile şi condiţiile de muncă, care sunt mult mai bune comparativ cu alte categorii profesionale, şi care n-ar putea constitui un motiv de protest.

„Riscuri există întotdeauna. Am văzut un comunicat al sindicatului STB prin care se coalizează cu mişcarea sindicală din învăţământ, dar eu cred că angajaţii noştri şi-au dat seama că beneficiază de nişte condiţii de lucru bune, au nişte salarii extraordinare comparativ cu alte categorii profesionale. În privinţa salariului, pentru 2023 a fost aprobat un buget la nivelul societăţii, unde aproximativ 8.000 de lei brut ajung la şoferi şi vatmani”, a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB, în cadrul emisiunii ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO