Auto

Sebastian Vlădescu: Blocajul cu Ford - "o problemă de aroganţă a ambelor părţi"

Sebastian Vlădescu: Blocajul cu Ford - "o problemă de aroganţă a ambelor părţi"

Autor: Razvan Voican

14.06.2011, 12:03 878

Fost şef al comisiei de privatizare care a ales gigantulamerican Ford drept cumpărător al uzinei Automobile Craiova,Vlădescu afirmă că întârzierea acumulată în semnarea actuluiadiţional la contractul de privatizare a cărui negociere durează deanul trecut vine dintr-o "problemă de aroganţă reciprocă a celordouă părţi - Ford şi Guvernul României".

El consideră că, în principiu, dreptatea este de partea statuluiromân, care are un contract semnat de americani cu anumiteangajamente.

"S-a schimbat piaţa între timp, OK, dar asta nu înseamnă cămodificăm în contract numai ce vor ei. Ajutorul de stat (147 mil.euro) a fost negociat în anumite condiţii, dacă Ford nu le respectăîntocmai, să ia şi mai puţini bani."

Vlădescu: Proiectele deinfrastructură susţinute cu garanţii de stat sunt singurele carepot stimula economia

Vlădescu crede că proiectul investiţiilor americane de laCraiova va merge mai departe, chiar dacă în prezent ambele părţi sesimt tari pe poziţii şi se arată inflexibile.

"Rezolvarea ar sta în flexibilitate şi asumare de răspundere.Din păcate, administraţia românească nu are în manual componenta denegociere, mai ales că automat apare suspiciunea de corupţie. Chiarşi cu actuala întârziere, faptul că furnizorii Ford merg înainte cupropriile investiţii reprezintă un semnal important că proiectul nueste periclitat."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO