Auto

Coface: Sectorul transporturilor rutiere de mărfuri rămâne vulnerabil. 61% dintre companii au un risc mediu-mare şi mare de insolvenţă

Coface: Sectorul transporturilor rutiere de mărfuri...

Autor: Roxana Rosu

23.05.2019, 14:32 258

Sectorul transporturilor rutiere de mărfuri rămâne unul vulnerabil pe piaţa locală, aflat în strânsă legătură cu infrastructura din România, în condiţiile în care mai mult de jumătate dintre companii au un risc de insolvenţă peste medie, iar parcul auto este învechit, arată o analiză Coface.

La sfârşitul anului 2017, în ţara noastră, numărul înmatriculărilor noi de autocamioane second-hand importate era de aproape trei ori mai mare decât numărul înmatricularilor de autocamioane noi. Din acest motiv şi, probabil a ritmului redus de înlocuire a parcului auto învechit, la sfârşitul lui 2017, trei sferturi dintre autovehiculele de marfă aflate în circulaţie (75%) erau mai vechi de 10 ani.

În plus, la sfârşitul lui 2017, în România existau 763 de kilometri de autostradă, aproximativ 1% din numărul total de kilometri de drumuri. Comparativ cu 2016, în 2017, s-au construit 16 kilometri suplimentari de autostradă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO