Auto

Şeful transportatorului de marfă Oprean din Sebeş, cu afaceri de 14 mil. euro. Cea mai mare provocare este să ţinem costurile în frâu din cauza poliţelor RCA

Oprean a început să transporte marfă în 1994 cu două autocamioane, primele curse fiind efectuate între Sebeş şi Chişinău.

Oprean a început să transporte marfă în 1994 cu două autocamioane, primele curse fiind efectuate între Sebeş şi Chişinău.

Autor: Mirabela Tiron

21.10.2016, 00:05 829

Laurenţiu Trif, directorul exe­cutiv al companiei Oprean din Sebeş, judeţul Alba, controlată de antrepre­norul Ioan Oprean şi cu afaceri de 14 milioane de euro anul tre­cut, spune că cea mai mare provocare din acest an este să ţină costurile în frâu, poliţele RCA re­ducând semnificativ profitul companiei.

„RCA-ul ne omoară, aştept să fie aprobate tarifele anunţate de ASF (luni s-au anunţat tarifele de referinţă - n. red.). Nu este normal că am ajuns să plătim de la 7.500 de lei anul trecut pe poliţa RCA pe camion la 22.000 lei. Profitul nostru este în scădere“, a spus el pentru ZF.

Luni, Autoritatea de Supra­veghere Financiară (ASF) a anunţat tarifele de re­ferinţă pentru poliţele auto obliga­torii (RCA) pe toate categoriile de vehicule. Astfel,  pentru un camion cu masa peste 16 tone prima maximă a fost stabilită la 7.534 de lei, de aproape  trei ori mai puţin decât tariful practicat  acum de companiile de asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO